offerraadgivning.dk   |   OFFER   |   VIDNE   |   PÅRØRENDE   |   NYHEDER   |   NYTTIGE LINKS   |   ENGLISH    |  HVEM ER VI   |   HVOR DÆKKER VI 

 

Hvem er vi?

Hvor dækker vi?

 

 

 

Om Offerrådgivningen i Østjylland

I Offerrådgivningen i Østjylland er vi en del af landsorganisationen OID og har som formål at hjælpe ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som ulykker, kriminalitet, brande og trafikuheld.

Vores rådgivning består af 20 dedikerede og dygtige frivillige rådgivere. Der er spredning på såvel køn som alder og yderligere kendetegnende for rådgiverne er, at alle har en relevant faglig baggrund såsom psykolog, terapeut, læge, pædagog, sygeplejerske, lærer, socialrådgiver m.fl. Alle vores frivillige rådgivere har også fuldført OIDs interne uddannelser, således vi sikre et fælles fagligt fundament. Løbende tilbydes vores rådgivere kompetenceudvikling i form af faglige oplæg, temadage, mindre kurser m.v.

I Østjylland samarbejder vi med det lokale politi, sundhedsvæsen, beredskab samt andre relevante lokale samarbejdspartnere.

Vi yder telefonisk rådgivning og vores rådgivning og støtte er anonym og gratis for alle der kontakter os. Vores telefonrådgivning er døgnåben alle dage og hele året.

Der kan være situationer hvor det er rart, at sidde sammen med en offerrådgiver og du har derfor også mulighed for at komme hen i vores rådgivningscenter. Offerrådgivningscentret har åbent 2 dage om ugen, mandag og torsdag kl. 16.00 – 19.00. Adressen er Fredensgade 25, 8000 Aarhus C. Her kan du finde en rutevejledning.

Hvad kan du få;

Offerrådgivning er ikke behandling eller terapi, men vigtig mental førstehjælp og støtte til at komme videre i en svær, belastende og kaotisk situation. Centrale emner for vores rådgivning er at lytte og rumme de oplevelser og følelser, der er forbundet med den ofte traumatiserende hændelse som du eller en af dine pårørende har stået i, og sammen forsøger vi at skabe overblik og handlemuligheder samt guide dig/jer videre i helingsprocessen og med kontakten til relevante instanser.

Vi oplever dagligt, at den rådgivning vi udøver, giver mening for den enkelte og er med til at skabe ro og overblik.